Σχετικά με μένα

Βιογραφικό

Ονομάζομαι Ριζούλη Βασιλική, κατάγομαι από τη Λάρισα και κατοικώ τα τελευταία χρόνια στην όμορφη πόλη των Σερρών. Αποφοίτησα από το Τμήμα Ψυχολογίας του Α.Π.Θ. το 2011 και το 2013 απέκτησα τον τίτλο του μεταπτυχιακού μου Διπλώματος στην Παιδοψυχολογία «Master of Science in Child Psychology» στο Πανεπιστήμιο Kingston του Λονδίνου, το οποίο και αναγνωρίστηκε από το ΔΟΑΤΑΠ.

Έχω άδεια ασκήσεως επαγγέλματος Ψυχολόγου για την επικράτεια. Εφαρμόζω ψυχοθεραπευτικές μεθόδους προσανατολισμένες κυρίως σε ένα Συστημικό, Συμβουλευτικής προσέγγισης,  μοντέλο. Έτσι δηλαδή στοχεύουμε σε μια γλώσσα δυνατοτήτων που ενδυναμώνει τον άνθρωπο και τον κινητοποιεί, ώστε να χρησιμοποιήσει -στο έπακρο- τις ικανότητες και δυνατότητες που διαθέτει ή ακόμη και αυτών που ο ίδιος δε γνωρίζει ότι έχει…! Για το παιδί πιο συγκεκριμένα διαθέτω ένα εύρος τεχνικών μεθόδων (Παιγνιοθεραπευτικές τακτικές, παρατήρηση, ειδικά διαμορφωμένα Τεστ κ.α. ) ώστε σε πρώτο επίπεδο να υπάρξει «φιλική προσέγγιση» και έπειτα να εξερευνήσουμε σταδιακά τον εσωτερικό του κόσμο.

Έχω παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων και συνεδρίων, μεταξύ άλλων στη Συμβουλευτική Ψυχολογία, στον Αυτισμό, στον Τραυλισμό, στο Σύνδρομο Asperger και στις Διατροφικές Διαταραχές.

Η Πτυχιακή μου εργασία έγινε στη Θεσσαλονίκη, 2010-2011, με θέμα: «Διερεύνηση στόχων και λειτουργίας εναλλακτικής θεραπείας εξαρτημένων ατόμων Συλλόγου ΑΡΓΩ» και η Διπλωματική μου εργασία έλαβε χώρα στο Λονδίνο, το 2012-2013, με θέμα: «Η σημασία και η λειτουργικότητα των φανταστικών φίλων σε παιδιά που ανατρέφονται σε ορφανοτροφεία στην Ελλάδα».

 

Έχω εκπαιδευτεί κατά τη διάρκεια Προπτυχιακής πρακτικής άσκησης  στην Ένωση Σπαστικών Βορείου Ελλάδος (Ε.Σ.Β.Ε.) καθώς επίσης έχω συμμετάσχει στη παρακολούθηση τμημάτων απεξάρτησης ατόμων από τα Ναρκωτικά του Συλλόγου ΑΡΓΩ. Έχω παρακολουθήσει Ψυχιατρικά περιστατικά υπό την εποπτεία Ψυχιάτρου για διάρκεια ενός έτους στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λάρισας, όπως επίσης σταθμός της ζωής μου αλλά και της επαγγελματικής μου κατάρτισης στάθηκε η Εθελοντική μου εργασία για διάρκεια πέραν των 6 χρόνων στο Ίδρυμα Θηλέων Θεσσαλονίκης «Μέλισσα».

Τα τελευταία χρόνια έχω φιλοξενηθεί από τοπικά κανάλια των Σερρών για εκπομπές με θέμα την «Ψυχική Υγεία» καθώς επίσης έχω παρουσιαστεί ως ομιλήτρια σε διάφορες ενημερωτικές συναντήσεις με θέμα την Ψυχολογία και τη διαχείριση της. Το 2014-2015 παρουσίαζα τη δική μου προσωπική εκπομπή «Διατροφή και Ψυχική Υγεία» με συμπαρουσιαστή τον Διαιτολόγο – Διατροφολόγο κ. Σιώπη Στυλιανό.

Προσωπικές κατακτήσεις, γλώσσα Αγγλικών, Γαλλικών, Γερμανικών καθώς και πτυχίο ECDL και φυσικά, προσωπικά ενδιαφέροντα η ενασχόληση με τον συνάνθρωπο, με τις μικρές ψυχές των παιδιών που είναι το μέλλον του κόσμου μας και με αίσθημα πάντα Ευθύνης και Αλτρουισμού προς τον πλησίον.

Προγραμματίστε μια Συνάντηση

Φιλική ατμόσφαιρα
για όλες τις σκέψεις σου

Προγραμματα υποστηριξης

Γνωρίστε τώρα την online ψυχολόγο Βασιλική Ριζούλη ή κλείστε μία συνεδρία συμβουλευτικής μαζί της!

Συνεδρία Συμβουλευτικής

1 Οnline Συνεδρία

40 Ευρώ
Διάρκεια Συνεδρίας: 45′

Πρόγραμμα 5 Συνεδριών

5 Οnline Συνεδρίες

150 Ευρώ
Διάρκεια Συνεδρίας: 45′